اختلال یادگیری یا ناتوانی یادگیری به هرگونه اختلالی گفته می شود که سبب تاثیر منفی در موفقیت تحصیلی فرد با توجه به سن و آموزش و هوش، براساس آزمونه ای معیار خواندن و نوشتن و محاسبه می شود.
اختلال یادگیری طیف وسیعی از مشکلات یادگیری را شامل میشود که به دلیل تفوت در اعمال مغزی کودکان مبتلا در مواجه با امور روزمره است.
در حقیقت این کودکان نسبت به سایر کودکان هوش کمتری ندارند و می توان گفت در اغلب موارد هوش آن ها به اندازه سایر هم سالان خود است و لی مغز آن ها در نحوهی دریافت و تجزیه و تحلیل اطلاعات با دیگر کودکان متفاوت عمل می کند.
کودکان و دانش آموزان مبتلا به این عارضه اغلب در مهارت های درسی دچار مشکل بوده و با شکست های پی در پی مواجه می شوند.
افراد مبتلا به اختلال یادگیری درک متفاوتی از آنچه می بینند و می شوند دارند و به همن دلیل در یادگیری اطلاعات و مهارت های جدید و استفاده از آن ها دچار مشکل هستند.
در اغلب موارد تشخیص اختلال یادگیری دشوار بوده و ممکن است با سایر مشکلات مشابه اشتباه گرفته شود ، با این حال آشنایی با مهم ترین علائم این عارضه می تواند به تشخیص سریع تر آن کمک کند.
کودکان مبتلا به این عارضه با انجام اقدامات درمانی و توانبخشی بخصوص کاردرمانی ذهنی می توانند به اندازه سایر کودکان موفق باشند.
همانطور که گفته شد سطح هوش کودکان مبتلا به این عارضه در اغلب موارد با هم سالان خود برابری می کند و این کودکان با برنامه ریزی صحیح و توانبخشی مناسب که شامل کاردرمانی ذهنی می شود می توانند زندگی عادی داشته باشند.
فراموش نکنید کودکان مبتلا به اختلال یادگیری نباید برچسب کندذهنی یا عقب ماندگی ذهنی بخوردند و حمایت های روحی مناسب از طرف خانواده و اطرافیان می تواند به بهبود شرایط این کودکان کمک کند و روند درمان آنها را تسریع بخشد.
کلینیک کاردرمانی حسن پور خدمات تخصصی کاردمانی را برای کمک به بهبود شرایط افراد مبتلا به اختلال یادگیری ارائه می دهد.