سندرم تونل کارپال عارضه ای است که به علت گیر افتادن و تحت فشار قرار گرفتن عصب مدین در مچ دست رخ داده و از شایع ترین دلایل درد مچ دست است. قرار گرفتن مچ دست در حالت نامناسب سبب کاهش فضای عصب مدین و وارد شدن فشار به این عصب و بروز علائم سندرم تونل کارپال می شود.
کاردرمانی مچ دست مناسب ترین و موثرترین درمان در بعهبود این بیماری شایع است. سندرم تونل کارپال در زنان و در سنین ۳۰ تا ۵۰ سال و در بین کاربران کامپیوتر و سایر افرادی که زیاد با دست و مچ دست خود کار می کنند شیوع بالاتری دارد.
حرکات تکراری مچ دست مهمترین دلیل ایجاد این بیماری است. کاهش حس نوک انگشتان و کاهش قدرت مچ دست که در اثر این عارضه رخ می دهد سبب اختلال در انجام فعالیت های فرد می شود که با دست انجام می دهد.
استراحت دادن به دست و اجتناب از انجام فعالیت هایی که با وارد آمدن فشار بیش از حد به دست همراهند. تجویز آتل های محافظ با محدود کردن حرکات مچ دست به دست استراحت داده و فرصت ترمیم آن را فراهم می آورد.
کاردرمانی برای درمان این بیماری از مدالیته های درمانی و تکنیک های دستی و تمرینات ورزشی مخصوص مچ دست برای کمک به تقویت عضلات و کاهش مشکلات بیمار استفاده می کند.
درد مچ دست یکی از عارضه های شایع اسکلتی بخصوص در زنان خانه دار و افرادی که با دستان خود زیاد کار می کنند است. لازم به ذکر است در صورت بروز هرگونه درد اسکلتی و مفصلی مراجعه به کاردرمانی یا پزشک ارتوپد برای بررسی و تشخیص علت درد و درمان مناسب ضروری است. کاردرمانی و ورزش های مخصوص مچ دست یکی از راهکارهای مناسب درمانی در بهبود این گونه دردها است.
پوکی استخوان که شیوع آن در زنان بیشتر از مردان است می تواند موجب بروز دردهای اسکلتی از جمله درد مچ دست شود. این عارضه در ناحیه مچ دست نیز دیده می شود و افرادی که زیاد با دستان خود کار می کنند در معرض خطر ابتلا به آن هستند.
سندرم تونل کارپال یکی از مشکلات شایع مچ دست است که در اثر گیر افتادن عصب مدیان در کانال استخوانی که از آن می گذرد، ایجاد می شود. پرکاری تیروئید، بارداری و انجام فعالیت های تکراری با دست مانند کار با کامپیوتر در بروز آن نقش دارند. درد مچ دست، گزگز و بی حسی انگشتان دست، از دست رفتن عضلات کف دست و کاهش قدرت دست
در گرفتن اجسام از مشخصه های بارز این بیماری هستند. تجویز بریس مناسب، اصلاح زاویه مچ دست و کاردرمانی در بهبود این عارضه موثر و مفید هستند.
اغلب آسیب های مچ زمانی رخ می دهد که فرد بر روی دست خود بیفتد. این عارضه موجب رگ به رگ شدن و حتی شکستگی می شود.
هر فعالیتی که باعث حرکت های تکراری و طولانی مدت مچ دست شود،می تواند موجب التهاب بافت اطراف مفصل مچ و درد مچ دست شود.
ساییدگی و پاره شدن غضروف سبب استئوآرتریت می شود. وجود درد در قاعده انگشت شست ممکن است نشان دهنده استئوآرتریت باشد.
هنگامی که فشار زیادی روی عصب مدیان وجود داشته باشد، مچ دست متورم شده و سبب بروز سندرم تونل کارپال میشود. در این حالت عضله انگشت شست، ضعیف شده و نمی توانید به راحتی جسمی را بگیرید. درد ممکن است تا ناحیه آرنج انتشار یابد.
هنگامی که بدن مقدار زیادی اسید اوریک تولید می کند،بیماری نقرس رخ میدهد.اسید اوریک به شکل کریستال هایی در مفاصل ذخیره می شود و میتواند سبب درد خفیف تا شدید در مفاصل شود.
این عارضه به علت رسوب کلسیم در مفاصل می باشد. معمولا مفاصل مچ دست و یا مفصل زانو را درگیر می کند و باعث قرمزی، درد و ورم در مفاصل می شود.