بیماري آلزایمر یک بیماري پیشرونده مغزی است که بـا اختلالات عمیق عملکردهاي حافظه و شـناختی همراه بوده و همچنین از علل بسیار شایع دمانس می باشد که بخصــوص در سالمندان دیــده مــی شــود.
این بیماری شروعی تدریجی و پیشرفتی مداوم دارد.
پس از سن ۶۵ سالگی احتمال وقوع آلزایمر هر ۵ سال، دو برابر میشود و معمولاً در عرض ۳ تـا ۹ سال پـس از تشـخیص بیمـاري منجر بــه مرگ میشود، این بیماري ضرورتاً وابسته به سـن نبوده و در سنین پائین تر هم می تواند ظاهر شود.
آلزایمر بخشی از روند طبیعی پیری نیست، همچنین تنها منحصر به افراد سالخورده نیست.
بیش از ۵ درصد مبتلایان به این بیماری در سنین پایین علائم بیماری آلزایمر را بروز میدهند (که به آن آلزایمر جوانی نیز گفته میشود)، سن این افراد معمولاً بین ۴۰ تا ۶۰ سال است.
مشکلات حافظه به طور معمول یکی از اولین علائم هشدار دهنده از دست دادن شناخت است.
موسسه ملی پیری بیان می کند، علاوه بر مشکلات حافظه، ممکن است فردی که به بیماری آلزایمر مبتلا است، یک یا چند مورد از علائم زیر را نیز تجربه کند:
آلزایمر هنگامی رخ میدهد که مقادیر غیرطبیعی آمیلویید بتا به صورت خارجسلولی در قالب پلاک آمیلوئیدی و پروتیین تاو و بهصورت داخلسلولی در قالب توده های نوروفیبریلار در مغز ایجاد میشود و بر عملکرد عصبی و ارتباطات مغز تاثیر میگذارد و منجر به نابودی تدریجی عملکرد مغز میشود.
این تغییر در توانایی پاکسازی پروتئین (اتوفاژی) مربوط به سن است، توسط کلسترول تنظیم میشود و با دیگر بیماریهای زوال عقل نیز مرتبط است.
علت اغلب موارد آلزایمر هنوز عمدتا ناشناخته است، به جز ۱ تا ۲ درصد موارد که در آنها تفاوتهای ژنتیک تعیینکننده شناسایی شده است تاکنون چندین فرضیه مختلف برای توضیح علت شکلگیری این بیماری مطرح شده است.
متخصصین کاردرمانی به افراد مبتلا آلزایمر در برنامه های مراقبت از خود و فعالیت های روزمره زندگی کمک می کنند.
در روند درمان، کاردرمانگر هم به عنوان مداخله گر مستقیم و هم به عنوان مشاور به ایفای نقش می پردازد.
توانبخشی در آلزایمر به بیماران کمک می کند تا با ایجاد سازگاری با محیط کیفیت زندگیشان ارتقا پیدا کند. همچنین بررسی محیط زندگی و خانه بیمار به عهده کاردرمانگر است.
به این صورت تغییرات لازم برای مناسب سازی محیط خانه با شرایط بیمار را ذکر می کند. از جمله اقدامات دیگر کاردرمانی برای بیماران مبتلا به آلزایمر:
به علت آسیب به بخش های خاصی از مغز، بلع و تکلم این بیماران احتمالا دچار مشکل شود.
بنابراین گفتار درمانی هم به عنوان بخشی از درمان جبرانی در نظر گرفته می شود.
به طور کلی مداخلات گفتار درمانی برای بیماران مبتلا به آلزایمر در سه زمینه انجام می شود:
متخصصین کاردرمانی و گفتادرمانی کلینیک توانبخشی دکتر حسن پور آماده ارا ئه درمان توانبخشی به صورت کاردرمان آنلاین، ویزیت در منزل و گفتاردرمانی آنلاین،ویزیت در منزل و یا به صورت مراجعه به کلینیک توانبخشب دکتر حسن پور در غرب تهران می باشند.
جهت رزرو وقت با شماره تلفن ۰۲۱۴۴۴۳۰۹۸۱ و یا ۰۹۳۳۵۳۶۱۵۵۸ تماس بگیرید.